To będzie już trzeci zlot. Dwa poprzednie cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a nie ma wątpliwości, że kolejna odsłona znów przyjemnie pobudzi nasze kubki smakowe. Będzie mnogość zapachów i smaków, ale nie zabraknie też zapewne oryginalnych nazw. W zeszłym roku w menu był m.in. boczek zboczek, szalony drwal, mokra włoszka, pali morda, kurczak na wakacjach, kozak z nysy czy nadziana weganka. Dużym powodzeniem cieszyła się kuchnia meksykańska, a długie kolejki ustawiały się … no właśnie – tego na zlocie na pewno nie mogło zabraknąć – po pierogi rzecz jasna. Sporym wzięciem cieszyły się też burgery i tajskie lody. Zresztą, można było nie tylko dobrze zjeść, ale też napić się pysznej kawy (królowała mrożona), smotohie czy orzeźwiającej yerba mate.
W tym roku znów nie zabraknie dań z różnych zakątków świata, strefy dla dzieci i młodzieży oraz dobrej muzyki. Będzie wspólna zabawa, konkursy i nagrody w postaci voucherów. III Zlot Food Trucków czeka nas w dniach od 3 do 5 maja.
Wydział Administracyjno-Organizacyjny
Urząd Miejski w Nysie